Nykvarn – toppläge mitt emellan Mälaren och sjön Yngern

Välkommen till Nykvarn, här bor du med natur och näst intill obegränsade möjligheter till ett aktivt liv. Flera vandringsleder och stigar slingrar sig genom ljuvliga naturreservat. Under sommarhalvåret erbjuder Mälaren och Yngern dig båtplatser, bryggor, bad, vattenskidor, kanotpaddling och fiske medan du på vintern kan njuta av härliga skridskoturer när isen lagt sig. 

Nykvarn passar dig som vill bo och leva nära naturen med en känsla av lugn och avskildhet men samtidigt nära och lättillgängligt. Orten som är Stockholms läns minsta kommun till antalet invånare växer i smakfull takt och är en efterfrågad plats bland konfererande företag, här finns högklassiga hotell- och konferensanläggningar liksom norra Europas största kakbord uppdukat på Taxinge Slott. För den golfintresserade finns vackra och utmanande Vidbynäs Golfklubb. Flera inspirerande butiker med inredning, hantverk och kuriosa hittar du också i området.

”Nykvarn kommun bröt sig ut från Södertälje kommun 1999 och har sedan dess varit en egen kommun”

På nära avstånd
Nykvarn ligger strategiskt placerat utmed E20 och Svealandsbanan. Med tåg tar du dig till Eskilstuna eller Stockholm på ca 30 minuter och det finns bra bussförbindelser med Södertälje. Även E4:an ligger inom räckhåll, vilket ger dig smidig tillgång till Skavsta flygplats och Nyköping. 

Nykvarns Centrum – tryggt, trivsamt och spännande
Förra hösten firades att kommunen passerat 10 000 invånare, en siffra som växer allt eftersom nya barnfamiljer och återvändare flyttar in. Den höga efterfrågan innebär att nya bostadsområden projekteras och skolor, vård och omsorg ses över. 

En av de största enskilda förändringarna är den planerade upprustningen av Nykvarns Centrum vilket förutom nya butiker och restauranger även innefattar både nya hyres- och bostadsrätter. Nykvarns Centrum kommer att bli en både spännande, trivsam och trygg mötesplats för kommunens invånare.

Läs mer om Nykvarn centrum
Artikel i Länstidningen om Yngern Strand

”Idag finns här några större arbetsgivare men majoriteten av de cirka 300 företagen är fåmansföretag”